Collage av två personer med landskap och tält i bakgrunden

Oscar och Miranda sa upp sig från jobbet för att göra sitt livs resa

Oscar och Miranda ger sig strax ut i världen, med målet att färdas så hållbart de bara kan. Resan kommer man att kunna följa här på Schyst resandes sajt. Vi fick en pratstund med dem precis innan avfärd.

Hej, berätta om er!

– Vi heter Oscar och Miranda, är 25 och 24 år gamla och kommer ifrån Göteborg. Vi delar en stark passion för att resa och har tidigare backpackat mycket i olika delar av Asien, både tillsammans och isär.

Vad är det ni ska göra?

– Inför denna resa ville vi ha en ny utmaning. Vi ville undvika att belasta miljön och det kändes inte kul att behöva ta flyget. Några vänner till oss hade tidigare cyklat mellan Sverige och Italien vilket gav oss inspiration, och så kläcktes idén om att vandra och lifta genom Europa.

Hur har ni förberett er?

– Vi skaffade ett gemensamt konto, drog ner på onödiga utgifter och började spara pengar. Under tiden filade vi på resrutten, gjorde research och köpte på oss det nödvändiga, som tält, regnkläder och skor.

– Oscar hade turen att få tjänstledigt från sitt jobb som snickare och Miranda fick säga upp sig från sitt butiksjobb. Lägenheten är uppsagd och möblerna har vi magasinerat.

– Nu är det dags att ge sig av! Vi är både peppade och nervösa inför resan, precis som det ska vara!

Vad händer nu?

– Planen är att ta oss ner genom Sverige via Danmark, Tyskland, Tjeckien och Österrike. Sedan tänkte vi mestadels vandra från Slovenien till Spanien, via norra Italien och södra Frankrike. I Spanien vill vi volontärarbeta på en ekologisk bondgård i någon månad – och efter det reser vi till Sydamerika.

Hur kommer det sig att ni har valt att resa på det här sättet?

– Från vår kärlek till att resa och möta andra kulturer har det naturligt väckts en passion för att resa hållbart. Att kunna göra det vi älskar utan att belasta vare sig jorden eller människorna som bebor den har blivit vår starkaste drivkraft och därför valde vi att gå både introduktions- och ambassadörsutbildningarna hos Schyst resande inför vår resa. Nu har vi fått äran att få berätta om vårt äventyr här, och kanske kan det fungera som inspiration. Vi hoppas att ni känner er peppade på att följa med! / Oscar och Miranda

Se deras berättelse om resan här.

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer