Person fotar molntäcket på ett berg

Dags för hållbar resejournalistik – journalister erbjuds gratis fortbildning online

Nätverket Schyst resande hoppas på fler medieinslag om hållbar turism. Nu startar vi en distansutbildning för journalister.

Kursen "Bevaka turism och hållbarhet" hålls online i två delar, den 25 & 27 maj kl 09-12.30.

De deltagande journalisterna kommer att få lära sig mer om vad hållbar turism innebär i praktiken. Vad är de stora utmaningarna, och vad finns det för lösningar?

– Allt fler svenskar vill resa med omsorg om människor och resten av planeten. Det behöver resejournalistiken spegla. Man ska kunna gå från kursen med flera idéer på nya vinklar, säger Helena Myrman, projektledare på Schyst resande.

Kursen tittar på hur turismen påverkar anställda, lokal ekonomi, samhälle, klimat och miljö. Den tar också upp resejournalistikens roll.

– Genom det man lyfter fram skapar journalistiken förväntningar om vad den goda turismen innebär: vilka upplevelser som är centrala och hur man ska bete sig. Vilket avtryck turismen lämnar har hittills hamnat ganska mycket utanför bilden, säger Helena Myrman.

Utbildningen riktar sig till alla som rapporterar om resor på något sätt. Det kan vara som resejournalist eller som featurereporter, allmänreporter eller journalist med ekonomi och näringsliv som bevakningsområde.

Läs mer och boka plats här

Presskontakt

Helena Myrman, projektledare på nätverket Schyst resande helena.myrman@unionen.se, 070-257 03 04

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer