En grupp personer som står i ring och pratar med varandra.

Detta kan du göra som engagerad i Schyst resande

Som ideellt engagerad hos oss kan du påverka för just dina hjärtefrågor inom hållbart resande. Du är med och väcker intresse för bättre turism samtidigt som du får verktyg som du kan ha nytta av i andra delar av livet. Så här blir du en av oss!

Nätverket Schyst resande är sedan 2008 en unik aktör som utbildar, granskar och opinionsbildar om hållbart resande. Våra utbildningar är ett självklart inslag på många gymnasieskolor över hela landet. Vi arbetar för att du som ideellt engagerad hos oss ska ha möjlighet att själv påverka hur du vill driva dina hjärtefrågor inom hållbart resande.

Som ambassadör för nätverket Schyst resande kan du engagera dig ideellt inom följande områden; planering av valfri aktivitet samt medverkan vid events och mässor.

En person håller en utbildning i ett klassrum

Att utbilda i hållbart resande på gymnasieskolan är en av de saker du kan göra som ambassadör. Här besöker Monia Lundgren Norra Real i Stockholm. Bild: Jessica Segerberg

Hur blir en ambassadör för hållbart resande?

För att bli Schyst resande-ambassadör ska du först ha gått Hållbart resande, steg 1. Se www.folkuniversitetet.se och sök på "hållbart resande, steg 1" för information om plats och datum i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter det kan du söka till Introduktion till ambassadörskap ambassadörsutbildningen som hålls hos Folkuniversitetet i Stockholm en gång om året. Se www.folkuniversitetet.se och sök på "hållbart resande, steg 2" för information om plats och datum i Stockholm,

Vad du kommer att få lära dig

På Introduktion till ambassadörskap kommer du att ha möjlighet att tillsammans med andra planera och driva Schyst resandes medverkan vid mässor och engagemang, exempelvis Bokmässan och MR-dagarna. Du erbjuds även möjlighet att planera en valfri aktivitet. Under introduktionen medverkar även en gästföreläsare från någon av Schyst resandes nätverksorganisationer. Du välkomnas även till Schyst resandes Facebookgrupp där du kan inspirera och låta dig inspireras av andra som är intresserade av hållbart resande.

Visste du att….

Som ambassadör hos Schyst resande har du möjlighet att ansöka om ett mindre ekonomiskt bidrag för att göra en film, rapportera på webb och sociala medier från en intressant konferens eller anordna en utställning.

Två personer i fokuserad diskussion

Blivande ambassadörer på utbildning Bild: Jessica Segerberg

Vad säger andra ambassadörer?

Här är vad några ambassadörer har sagt om ambassadörsutbildningen:

"I slutet av utbildningen hängde det lappar på väggen som introducerade oss till olika möjliga projekt som vi kunde delta i på ett förvånansvärt konkret och tydligt sätt. Det var en ögonöppnare att det fanns många roliga saker att göra som man inte hade tänkt på."
"Jag har förstått hur viktigt det är att resa på ett hållbart sätt. Nu ska jag göra det och dessutom uppmuntra familj och vänner att göra detsamma."
uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här