Nattåg, Paris, Malmö, hållbart resande, hållbar turism

En natt på tåget mellan Malmö och Paris, vad sägs?

Nu satsar Frankrikes regering på tågtrafiken – och vill utveckla tio nya rutter för nattåg till och från Paris, varav en till Malmö. "Ett fantastiskt förslag, inte en dag för tidigt", kommenterar Schyst resandes Helena Myrman förslaget.

-Det är ett fantastiskt förslag och inte en dag för tidigt. Vi är många som vill resa och uppleva världen, men på ett klimatsmart sätt. Att åka tåg genom Europa är dessutom det ultimata sättet att resa – för miljön men också för den egna upplevelsen, säger Helena Myrman, projektledare på Schyst resande i en intervju med Nyheter 24.

Helena Myrman, projektledare Schyst resande

Helena Myrman, projektledare

2021 året då vi reser hållbart!

2021 är tågets år i Europa, som Schyst resande rapporterat om förut. EU satsar på att underlätta för synk och förenklade biljettköp över hela kontinenten samt ett flödes-system för tågtrafiken liknande det som finns för flyget.

Nu vill transportministern i Frankrike, Jean-Baptiste Djebarri, att Frankrike tar täten och satsar mer än någonsin på att utveckla den internationella tågtrafiken.

-Med de ekologiska konsekvenserna, flygskam och den pågående pandemin som omformar vårt resande så har nattåg allt som kan attrahera resenärer, säger Djebarri till Le Parisien.

I en statlig rapport föreslår den franska regeringen en expansion med tio nya nattågslinjer som ska vara i trafik senast 2030, varav en linje alltså skulle gå Paris-Bryssel-Malmö.

Även den svenska regeringen har aviserat satsningar på nattåg till kontinenten. I somras beslutades en satsning på 300 miljoner kronor för att redan inför hösten 2022 ha tågtrafik igång mellan Malmö och Bryssel.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här