Krafttag ska förhindra busliv på populära semesterorter

Turistmål i södra Europa har tröttnat på berusade och odrägliga gäster. Nu går flera semesterorter till motattack. Turistorter som inför restriktioner och dryga böter för att stävja buslivet. Det sker på flera av de mest populära svenska resmålen.

På flera av Europas mest klassiska resmål spårar turismen under stundom ur. Nu ska det bli bättre turistordning, vilket inte minst svenska resenärer lär bli varse. Mallorca's partyort Magaluf införde nyligen 64 bestämmelser för att stävja partyturismen. En fördubblad polisstyrka övervakar regelverket där överträdelser i värsta fall innebär 30 000 kronor i böter. Hittills i år har 73 turister, företrädesvis britter, blivit avhysta.

Kroatiska ön Hvar, mycket populärt resmål bland svenskar, införde häromveckan kraftiga böter (4 500–6 500 kronor) för berusade och lättklädda turister.

I samband med flygresor till och ifrån ö-gruppen Balearerna – med klassiska svenska resmål som Ibiza, Menorca och Mallorca - är ett alkoholförbud under utredning.

"Vi har bett regeringen och EU-kommissionen att få införa förbud för alkoholdrycker på flyg och på flygplatser", säger Pilar Carbonell med ansvar för turismen på Balearerna.

Läs hela artikeln på Aftonbladet.se

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer