Johan Rockström, Nobel Prize Summit, Potsdam Institute of Climate Impact Research, klimatkris

Gigantiskt online-möte med Nobelpristagare

Idag inleds det troligen största online-mötet och det första någonsin som samlar så många Nobelpristagare från olika områden och år – för att tillsammans söka vägar till en hållbar framtid. Och du är inbjuden.

"Vad kan vi åstadkomma tillsammans under detta årtionde för att styra in världen på en hållbarare väg? Var och en av oss har makt att bidra till svaret på den frågan. Bli en del av lösningen!"

Med den uppmaningen bjuds du in till det globala online-evenemanget Nobel Prize Summit "Our Planet, Our Future", som inleds i dag måndag 26 april, pågår i tre dagar, och samlar beslutsfattare och experter från politik, vetenskap, näringsliv, konstvärlden och ungdomsrörelsen.

Kolla in talarlistan!

Här är några av de inbjudna talarna, som bland andra inkluderar Sir David Attenborough, Antony S Fauci, Al Gore, Dalai Lama, John Kerry, Bill Murray (!), Ursula von der Leyen och drösvis med tunga forskarnamn, både sådana som tagit hem ett Nobelpris och som kan göra det framöver.

Tiotusentals människor från världen över har registrerat sig till seminariet, som också, åtminstone till vissa delar, sänds öppet via Facebook.

Evenemanget arrangeras av Potsdam Institute for Climate Impact Research och Stockholm Resilience Center på initiativ av Johan Rockström.

Syftet är att tillsammans utforska hur vi kan möta vår tids stora utmaningar, klimatkrisen, biodiversiteten, de ökande klyftorna och en växande polarisering samt hur teknisk innovation kan bidra till att nå uppsatta hållbarhetsmål.

Evenemanget, som sker på engelska, inleds kl 16.00 svensk tid, och är indelat i tre delar:

  1. "Our Planet, Breakthroughs and Our Future" (öppet för alla)
  2. Akademiska samtal med Nobelprisvinnare (öppet för alla)
  3. Från kunskap till agerande (här krävs särskild registrering)

Läs mer om det historiska evenemanget och de namnkunniga deltagarna här och följ samtalet i sociala medier via taggen #NobelPrizeSummit

Se programmet här!

uppmaning

Gå på kurs hos oss!

Schyst resande håller flera utbildningar i hållbar turism, framför allt för resebranschen men även i skolor. Här kan du läsa mer om våra utbildningar.

Till våra utbildningar i hållbar turism!