Rhodos

Grekland lanserar Internationell hubb för hållbar turismutveckling

De senaste åren har vi sett hur alltfler länder presenterar nationella strategier och initiativ kring ämnet hållbar turismutveckling. Ländernas kapplöpning mot nya planer, är en positiv trend som lyfter ämnet till en ny nivå i respektive land, och som förhoppningsvis leder till goda effekter för både människa och miljö.

Under de senaste två åren har allt fler länder presenterat strategier för hur turismen ska utvecklas i framtiden och bidra till att nå de globala målen. Däribland Sverige och våra nordiska grannländer, som i sina nationella strategier för framtidens turismutveckling prioriterar hållbarhet och innovation.

Förra veckan var det den grekiska regeringens tur att tillsammans med charterbolaget TUI presentera "The Rhodes Co-Lab", en hubb på Rhodos med uppgift att utveckla och driva morgondagens hållbara turism och med den blygsamma målsättningen att bli framtidens Silicon Valley för hållbar turismutveckling.

"Turism för med sig många positiva effekter - det är en kraft för det goda"

Co-Lab på Rhodos kommer att arbeta både med den lokala och internationella turismnäringen, för att identifiera och genomdriva hållbarhetsfrågor. Det kommer även inkludera en tankesmedja där internationella experter ska samlas för att stärka och utveckla omvandlingen av turismsektorn.

Projektet har åtagit sig att följa FN:s mål för hållbar utveckling, Parisavtalet och EU:s mål att vara klimatneutrala år 2050.

"Turism för med sig många positiva effekter - det är en kraft för det goda" menar Fritz Joussen, global VD för TUI, om turismens betydelse för länder som Grekland.

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer