Gördag

Klimatsmart inspiration på "Hållbar Gördag" i Stockholm

Välkommen till en fullspäckad inspirationsdag för planetens bästa, tillsammans med Folkuniversitetet och Schyst resande. "Hållbar Gördag" , den 9 oktober, bjuder på föreläsningar och en rad aktiviteter som visar hur du kan leva mer hållbart och minska ditt klimatavtryck. Gördagen är kostnadsfri och du är välkommen!

Hållbar gördag – vad kan DU göra för att minska din klimatpåverkan?

Lördagen den 9 oktober slår vi upp portarna till en inspirationsdag för alla som vill leva ett spännande och kreativt liv inom planetens gränser. Lyssna på föreläsningar om hållbart resande, ta en fika och passa på att byta till dig nya kläder eller lära dig hur man lagar plagg, sparar schyst eller ger möbler en makeover!

Var? Folkuniversitetet i Stockholm, Kungstensgatan 45, T Rådmansgatan

När? Lördagen den 9 oktober, kl 10-16

Föreläsare om hållbart resande:

Från Europa till Sydamerika – Carls hållbara äventyr på lastfartyget

Hur reser vi hållbart i framtiden? Kanske är ett lastfartyg svar på den frågan. För studenten Carl Hamnesjö var valet givet. Carl såg resan som en minst lika stor del, som den stundade vistelsen han var på väg mot. Kom och lyssna på Carls inspirerande berättelse och inspireras till att tänka annorlunda inför din nästa semesterresa.

Din hållbara resa! 10 tips för en bättre semester

Vill du veta hur du kan göra för att turista mer hållbart? både ur ett miljömässigt, samhälleligt och ekonomiskt perspektiv? Kom och lyssna på Schyst resandes kunniga föreläsare som ger dig tio konkreta tips för din nästa semesterresa.

Glöm inte att anmäla till Folkuniversitet, vilka föreläsningar du vill gå på!

Hela programmet

Se allt annat som kommer hända under "Hållbar Gördag" hos Folkuniversitetet

Dagen är kostnadsfri och är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Schyst resande.

uppmaning

Bli en del av rörelsen för hållbart resande

Arbeta för dina hjärtefrågor på det sätt som passar dig.

Så blir du ambassadör