Anders Lindén, vd Tranås Resebyrå, hållbar turism, schyst resande, kurs, branschutbildning

Lyft för resebyrån med kurs i hållbar turism

"Det är ju inte bara jag som ska få nya kunskaper, det gäller nu att vi höjer hela organisationens kunskaper och särskilt viktigt är att de som jobbar nära kund är med och utbildar sig."

Det säger Anders Lindén, vd på Tranås resebyrå, efter att ha deltagit i en av de utbildningar i hållbar turism som Schyst resande erbjuder företag i resebranschen.

Tranås resebyrå står som så många andra delar av den globala turismindustrin inför stora utmaningar till följd av pandemin. Men det är också ett gyllene tillfälle att ställa om och ta nya – hållbarare – tag inför återhämtningen.

— Just nu har vi en svår situation, men vi får en ny organisation till hösten och då måste de här frågorna vara med från början, säger Anders Lindén.

Att jobba med hållbarhet är egentligen inget nytt för Tranås resebyrå, berättar han. Men just därför kan han också se värdet i att hålla sig uppdaterad med påfyllnad av den senaste kunskapen och nya metoder.

— Vi märker att vi ligger i framkant i de här frågorna. Många av våra DMC:s (sk destination management, lokala samarbetspartners) tycker det är jobbigt att svara på frågorna vi ställer. Men så ringde vår partner från Jordanien och berättade att de faktiskt tagit bort ett hotell där de såg att det sprungit småtjejer, och då kände jag bara, yes! Om det kan göra skillnad i ett fall, vad bra.

Vilka nya användbara metoder fick du med dig från det senaste kurstillfället?

— Det var just detta med barn som vi tog med oss, där vi direkt efter utbildningen ändrade i texter och information. Tidigare hade vi inte specifikt skrivit något kring barn och tiggeri. Det blev tydligt under utbildningen hur viktigt det är att belysa vilken "impact" det kan få om man gör si eller så. Det mesta är ju inte komplicerat, bara man vet hur man ska ta det vidare.

— Detta med nuding var också nytt för mig. Vi behöver ha med oss det, hur vi kan knuffa i rätt riktning. Men det är ju inte bara jag som ska få nya kunskaper, det gäller att vi höjer hela organisationens kunskaper och särskilt viktigt är att de som jobbar nära kund är med och utbildar sig.

Vill du också uppdatera kunskaperna i hållbar turism?

Schyst resande erbjuder ett par kurstillfällen till under våren - boka din plats nu! Eller planera in ett tillfälle till hösten.

Läs mer: Det här är rätt tillfälle för resebranschen att ställa om

uppmaning

Gå på kurs hos oss!

Schyst resande håller flera utbildningar i hållbar turism, framför allt för resebranschen men även i skolor. Här kan du läsa mer om våra utbildningar.

Till våra utbildningar i hållbar turism!