Reskoll, hållbart resande tips och råd för hållbara val på resan, res hållbart, klimatsmart resande

Minns drömresan - bidra till hållbart resande

Det globala resstoppet 2020 har gett oss ett oväntat tillfälle att se över våra resvanor och rutiner. Att tänka om, ställa om - och planera för kommande äventyr...

Väck reslusten till liv igen! Efter ett halvår av obefintlig turism till följd av covid 19-pandemin vill vi väcka reslusten till liv igen. Men på ett bättre sätt än förut, med resor som lämnar goda avtryck i världen, ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

Att resa hållbart kan handla om att välja klimatsmarta färdsätt för sin resa och att gynna den lokala ekonomin på destinationen. (Så här kan man resa hållbart.)

Det kan också handla om att ägna mer tid åt att planera större äventyr och längre resor - den där typen av fantastiska resor man gör en gång i livet, eller kanske två. Möjligen tre! För att resa långt och länge men mer sällan, det kan också vara att resa hållbart.

Att resa långt och länge men mer sällan, det kan också vara att resa hållbart.

Minns, dela, dröm, sök!

Du kan bidra till hållbarare och schystare resande genom att dela dina hållbara resminnen och tips på #reskoll.

#Reskoll är en interaktiv, stadigt växade bank av sökbara smultronställen i hela världen; ett planeringsverktyg för dig som vill resa hållbart - vare sig din färd går runt hörnet eller till andra sidan jordklotet.

>>Bidra med dina hållbara restips här!

>>Och låt dig inspireras av andras tips här.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här