Ung kvinna på bro i en stad

Miranda Wilson: ”Att träffa andra som vill jobba med detta har stärkt mig i mitt engagemang”

Inför en volontärresa började Miranda undersöka sambandet mellan hållbarhet och resor, vilket ledde henne till att utbilda sig till Schyst resande-ambassadör. Här berättar hon om sitt pågående bloggprojekt och om att ta film, konst och poesi till hjälp för att inspirera fler.

Hur kom du in på hållbart resande?

– Det var i samband med att jag planerade en volontärresa – en backpackerresa – som jag började tänka kring resandets baksidor och resor ur ett hållbarhetsperspektiv. Det fick mig att besöka Schyst resandes hemsida och läsa mer. Jag kände att jag ville engagera mig och sökte därför till ambassadörsutbildningen.

Vad fick du lära dig där?

– Jag fick kunskap om hur resande kan påverka omgivningen och miljön och fick inblick i de globala målen, som är en utgångspunkt för Schyst resandes arbete.

Var det något som var extra intressant?

– Det var roligt att upptäcka hur många olika sätt det finns att engagera sig! Vi fick förslag på flera olika projekt. Utbildningen var även fylld av diskussionsövningar och vi fick träna upp vår talarförmåga, vilket var särskilt kul och lärorikt.

Har du något eget projekt planerat inom hållbart resande?

– Ja, tillsammans med två andra ambassadörer ägnar jag mig för närvarande åt projektet Min hållbara resa, som är ett bloggprojekt där vem som helst kan dela med sig av upplevelser eller tips från en resa där de haft social hållbarhet och miljö i åtanke. Syfte är att sprida budskapet om hållbart resande och få fler att haka på.

Vad vill du ta för uppdrag efter det?

– Jag vill fortsätta inspirera andra till hållbarhetstänk och klimatengagemang med hjälp av kreativa uttryck, som film, konst, och poesi. Kanske i samband med popup-event, eller på sociala medier, eller på andra sätt online. Jag vill även börja leda gymnasieworkshops, för att träna upp min ledarförmåga och pedagogiska förmåga.

Hur var det att träffa andra ambassadörer?

– Att träffa andra engagerade har gjort att arbetet känns lite lättare – det har stärkt mig i mitt engagemang. En viktig del i utbildningen har varit att diskutera med andra blivande ambassadörer. Det har funnits gott om kunskap i gruppen och utrymme för både oliktänkande och en bredd av bakgrunder och erfarenheter.

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer