UNDP, Oxford, The Peoples Climate Vote, IPCC, klimatet, hållbarhet, opinionsundersökning

Nu vill världens folk se handlingskraft i klimatfrågan

Jorden befinner sig i ett klimatnödläge. Om det råder ingen tvekan, om man frågar 64 procent av jordens befolkning, enligt den största opinionsundersökning om klimatet som någonsin utförts.

Sammanlagt deltog 1,22 miljoner människor från 50 länder jorden över i undersökningen som statistiker och analytiker på University of Oxford utförde i samarbete med FN-organet UNDP; "The Peoples' Climate Vote".

Nära två tredjedelar, 64 procent, av de svarande menar att världen befinner sig i ett klimatnödläge och en majoritet förväntar sig nu konkreta klimatåtgärder.

Enligt UNDP ger studien en unik inblick i hur folk ser på klimatförändringarna och även vilka klimatåtgärder de förväntar sig, världen över. Studien lyckades också inkludera en grupp som annars ofta är svår att nå, de under 18 år.

Nu hoppas UNDP att resultatet ska fungera som underlag för politiker och beslutsfattare.

"De här perspektiven är viktigare än någonsin just nu då världens länder är i processen att uppdatera sina nationella åtaganden under Parisavtalet, så kallade "NDC:er", heter det i en kommentar från UNDP.

För bara någon vecka sedan kunde Schyst resande rapportera om en undersökning från Europeiska Investeringsbanken, EIB, som bland annat visade att så många som 74 procent av européerna var redo att skippa flyget för klimatets skull.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här