tåg, snälltåget, SJ, Vy, skidåkning, vinter, snö, vintersport, hållbart resande, hållbar turism

Nya tåg till snön i vinter!

I vinter öppnas fler möjligheter för den som vill åka tåg till skidåkning i såväl Alperna som de svenska fjällen. Den svenska tågoperatören Snälltåget startar direktlinje från Malmö till Österrike och den norska operatören Vy kör fler nattåg norrut för SJ.

Snälltågets nya direktlinje kommer att avgå från Malmö på fredagar mellan vecka 6 och 10 2021, vilket omfattar svenska och danska sportlov.

Tåget kommer att bestå av 6-bäddskupéer och restaurangvagn och möter upp anslutande tåg från Stockholm, Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö och Alvesta, skriver Snälltåget på sin sajt.

Men redan från och med Lucia, den 13 december, kommer det gå fler och snabbare nattåg från Göteborg och Stockholm till Umeå och Norrland – och man ska kunna resa hela vägen från Göteborg till Umeå utan ett enda byte.

Det är en satsning på nattågen som kommer att utvärderas löpande och anpassas utifrån efterfrågan, enligt SJ. Som ett led i detta kommer biljetterna att släppas oftare men till kortare perioder, skriver SJ i ett pressmeddelande.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här