Hållbart resande, hållbar turism, utbildning, workshop, lärare, globala målen, Agenda2030

Nytt utbildningspaket om globala målen och hållbart resande

Är du lärare i högstadiet och gymnasieskolan och vill utforska vad hållbarhet handlar om tillsammans med dina elever? Nu finns ett nytt utbildningspaket om hållbar utveckling, de globala målen (Agenda 2030) kopplat till turismens påverkan på människor, miljö och samhälle.

– Det här är ett kul och konkret underlag i tre steg för att inkludera eleverna i diskussioner om de globala målen och hållbar utveckling. Då det utgår från något så lustfyllt som resor kan eleverna koppla härliga minnen och resdrömmar till seriösa hållbarhetsutmaningar, säger Helena Myrman som är projektledare för nätverket för Schyst resande.

Utbildningspaketet innehåller tre delar:

1. Läromedel som lärare kan beställa kostnadsfritt; samlar ämnen som rättigheter i arbetslivet, flyg och klimatet, barns villkor, prostitution, vattenbrist och alkoholavtryck, med mera.

2. Workshop: Schyst resande kommer till skolan och håller den populära workshopen "Min resa, mitt avtryck" där vi varvar fakta med filmvisning, övningar, quiz och diskussioner. Det går också att hålla workshopen på distans, via Zoom.

3. Tävlingen "Vår hållbara klassresa" ger elever i årskurs nio och på gymnasiet möjlighet att planera en hållbar resa tillsammans - till exempel utifrån sina nyvunna kunskaper - och därigenom tävla om ett ekonomiskt bidrag för att genomföra en hållbar klassresa.

Läs mer om utbildningspaketet och hur du beställer de olika delarna här: Kontakt: Shari Sabel Strandmark, samordnare för utbildningar och ideell verksamhet på Schyst resande.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här