Karta, världen, resa, planera resa, hållbar turism, hållbart resande

Om du bokar resa i förväg - gör det med eftertanke

Den inledande vaccineringen har redan gett utslag i resebokningarna, enligt statistik från resebyrån Ticket. Men det är inte resor i närtid som bokas - utan resor till sommaren, hösten och till nästa vinter. Alltså med gott om tid att boka med eftertanke - och resa hållbart.

Den nya pandemilagen har knappt hunnit börja gälla, nya virusstammar sprids och vi uppmanas använda ansiktsmask i kollektivtrafiken. I januari 2021 är coronapandemin inte över. Men på resebyrån Ticket har man sett en kraftig ökning av bokningar, den senaste tiden.

-Vi har sett en stadig ökning av resebokningarna sedan de positiva vaccinnyheterna började avlösa varandra, säger Michael Kapil, marknadschef på Ticket, i en presskommentar.

Det råder dock fortfarande inreseförbud till många länder och UD avråder fortfarande icke nödvändiga resor till alla länder, på grund av pandemin.

Som läget ser ut är det heller inga spontana sista minuten-resor som bokas för vårvintern 2021, utan tvärt om. Det är till sommaren och till och med nästa höst och vinter det bokas till just nu, enligt Ticket.

Det finns därmed all möjlighet att passa på att göra aktiva val och planera sin resa så att den är hållbar och inte bidrar till nästa kris.

Vill du också resa hållbart?

Sök inspiration i vårt verktyg Reskoll, en digital bank av hållbara smultronställen, färdsätt och boenden i hela världen. Eller varför inte passa på att ge dina egna tips!

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här