Karta. Hållbara val på resan, hållbar turism, hållbart resande, DN, Ipsos,

Reseföretagen sämst på klimatinformation

Reseföretagen är sämst på klimatinformation, enligt en undersökning som DN låtit Ipsos göra och där ett antal olika branscher jämfördes. Färre än en av tio svarar att de får veta det de behöver för att kunna göra klimatsmarta val på och inför resan.

Det kan bli obligatoriskt för reseföretagen att redovisa klimatpåfrestning till januari 2022. Det är en fråga som bereds på regeringskansliet för närvarande, vilket Schyst resande har rapporterat om tidigare.

Didrik von Seth, som är vd på SFR, reseföretagens branschorganisation, säger till DN apropå Ipsos-resultatet att det visst finns en vilja bland reseföretagen men att redovisa klimateffekter är en komplex tjänst som är svår att redovisa.

-Trots komplexiteten kan vi bli bättre på att hitta pedagogiska, enkla sätt att beskriva klimatpåverkan för konsumenterna, säger han till DN.

Har du ett hållbart restips?

Schyst resande bygger upp en bank med sökbara – hållbara – smultronställen för kommande resor, runt hörnet och runt jorden. Dela dina hållbara restips på färdsätt, boenden, mat och aktiviteter eller låt dig inspireras av andras tips, på #Reskoll.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här