Strand med palmer

Schyst resande startar gratis fortbildning för anställda på reseföretag som är hemma på grund av corona

Coronaepidemin innebär för många anställda i resebranschen att man inte kan gå till jobbet. Nu erbjuder nätverket Schyst resande en gratis distanskurs i hållbar turism för den som vill kompetensutveckla sig hemifrån.

– För oss är det viktigt att göra något för de anställda på reseföretagen som har en tuff tid just nu, säger Helena Myrman, projektledare på Schyst resande. Därför går vi ut och erbjuder vår kurs "Hållbar turism för dig i resebranschen" utan kostnad och online.

– Det är en chans att fortbilda sig medan det vanliga arbetet är på paus.

Kursen är framtagen i nära dialog med resebranschen. Den består av två obligatoriska delar och den andra omgången hålls den 17 & 21 april via videokonferensverktyget Zoom.

Utbildningen tar upp turismens påverkan på ekonomi, samhälle och miljö. Den går också in på specifika teman som klimatkompensation och hur man kan värna om barns rättigheter på resmålen. Deltagare får även tillfälle att reflektera över man på sin arbetsplats kan agera för och kommunicera kring hållbarhet, till exempel genom nudging.

Här kan man läsa mer om distanskursen och anmäla sig

Presskontakt

Helena Myrman, projektledare på nätverket Schyst resande – helena.myrman@unionen.se, 070-257 03 04

Om nätverket Schyst resande

Schyst resande arbetar för hållbar turism och hållbara tjänsteresor. Det är ett samarbete mellan Unionen, Childhood, Fair Action, Hotell- och restaurangfacket, IOGT-NTO-rörelsen, RealStars och Union to Union.

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer