Bild: Daniel Frank Unsplash

Schyst resande pratar restrender i "Plånboken" på Sveriges Radio

Nu släpper Sverige på restriktionerna och reslusten griper åter tag i oss svenskar. Bokningsläget hos researrangörerna ökar kraftigt, och medierna ställer sig frågan hur vi ska tänka när vi åter ger oss ut i världen, trots att pandemin inte är över och flygdebatten lever vidare.

Radioprogrammet "Plånboken" i Sveriges Radio är ett program som diskuterar privatekonomi och olika konsumentfrågor. I det senaste avsnittet bjöd de in flera reseexperter, däribland Schyst resande, för att diskutera trender och hur vi bör tänka när vi reser utomlands.

Frågor som diskuterades är om vi kommer att återgå till gamla resvanor nu när restriktionerna släpps – eller fortsätta nobba flyget och satsa på svemester? Hur har resebranschens stålbad påverkat biljettpriserna? Och vad som är viktigt att tänka på om man ska köpa flygbiljett till länder där omikron rasar?

Med i diskussionerna är Nathalie Töpperwien Blom från Schyst resande, Per J Andersson, resemagasinet Vagabond, Hans Remwig, rese- och turismanalytiker på företaget Resurs, och Maria Wiezell, expert på konsumenträtt och konsumentjuridik på Sveriges Konsumenter.

Du kan lyssna på programmet här

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer