tåg, sj, tågluffarkort, tågluffa, interrail, hållbart resande, svemester, hållbar turism

SJ lanserar nytt inrikes tågluffarkort

Det blir lättare att resa runt i Sverige till sommaren, när SJ lanserar ett tågluffarkort för inrikes resor. Kortet gäller obegränsat resande (!!!) under sju, 15 eller 30 dagar mellan 14 juni och 15 augusti.

Svemestertrenden som var på gång även innan pandemin ser ut att också överleva återgången till en ökad valfrihet. Flera undersökningar och även biljettförsäljningen visar att svenskar i allt högre grad vill resa hållbart och upptäcka guldkornen inom landets gränser – vilka inte är få.

Sverige är ett långt land med många sjöar och långa kuststräckor, en magisk fjällkedja och intressant kulturhistoria. Det finns mycket att se. (Kolla vår tipsbank, reskoll.se.)

— Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver, säger Lava Mahmoud, försäljningsansvarig för tågluffarkortet på SJ, i en presskommentar.

För att möta det ökande intresset lanserar SJ ett nytt tågluffarkort till sommaren, som möjliggör för obegränsat resande under en eller två veckor, eller en hel månad. Luffarkortet gäller på alla resor för sträckor som trafikeras av SJ och Tåg i Bergslagen – från Umeå i norr till Malmö i söder.

Andra rabatter

För att fira detta kommer tågluffarkortet också att ge dubbla poäng i SJ:s Prio-system och ska dessutom ge 20 procent rabatt i bistron. Enligt SJ kommer även kortet att ge rabatt på vissa hotell, för de som också är medlemmar i SJ Prio.

Tågluffarkortet säljs via SJ:s vanliga försäljningsställen, digitala och IRL, och kommer att kosta från 1145 kronor. Resan ska göras mellan 14 juni och den 15 augusti 2021 och bör köpas 15 dagar före första resdag.

Läs mer om hur du köper sommarens tågluffarkort här!

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här