Löpare, Globalrunners, träningsresa, klimatsmart, hållbart

Slutar med träningsresor till långväga destinationer

Nu ställer ännu en arrangör om för hållbarare träningsresor. Globalrunners erbjuder framöver enbart resor till destinationer som går att nå med klimatsmarta färdsätt.

Tidigare under september kunde Schyst resande berätta om en medlems kamp för att få träningsjätten Friskis och Svettis att ställa om mot mer hållbara träningsresor.

Nu följer en annan träningsresearrangör i spåren. Löparnätverket Globalrunners som tidigare arrangerat populära träningsresor till Kuba, Island, Nepal, Indien, Mongoliet och Marocko har beslutat att lägga om till resmål som är möjliga att nå per mer klimatsmarta färdsätt, enligt en text på researrangörens blogg där de också förklarar varför:

"Varje svensk släpper ut runt tio ton koldioxid per år. (…) För att medeltemperaturen inte ska stiga mer än två grader globalt kan varje människa inte släppa ut mer än max 2 ton per person och år. En flygresa till Kuba släpper ut 3-4 ton per person. (…) Vi kan och vill göra skillnad."

Globalrunners har även tidigare arrangerat träningsresor inom Europa där deltagarna fått möjlighet att välja mellan tåg och flyg, och menar att de resenärer som valt att ta tåget har inspirerat fler att välja tåg framöver.

"Våra tågresenärer har själva berättat för de som tagit flyget hur roligt det var att ta tåget", heter det på företagets blogg.

Globalrunners skriver att de även framledes kommer att erbjuda flyg som alternativ till träningsresor inom Europa, men att det alltid framledes måste finnas ett miljövänligt alternativ till ressätt

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här