Ta med dina elever på en hållbar resa

Är du lärare? Passa på att boka in en gratis workshop i höst! Schyst resande erbjuder en workshop i hållbar turism, helt kostnadsfritt. Passet passar till kurser som bland annat samhällskunskap, geografi, ekonomi, naturkunskap och religion. Workshopen riktar sig till gymnasieskolans olika program, med undantag för turisminriktningar som vi erbjuder ett annat utbildningsupplägg.

Turismen är en näring som växer så det knakar världen över, vilket ställer krav på kunskap om hur vårt resande påverkar människors levnadsförhållanden och miljön.

Vår workshop tar språng ur Agenda 2030 och de Globala målen och med den vill vi möjliggöra för eleverna att gemensamt fundera kring och diskutera hur vi påverkar miljön och människorna i de länder vi besöker samt vilka möjligheter vi har att förändra till det bättre. I workshopen blandas diskussioner med föreläsning, film och övningar.

Vill du att vi kommer till din gymnasieskola? Skicka din förfrågan till info@schystresande.se. Ange skola, ort, antal elever samt förslag på datum och tid.

Beställ Schyst resandes gymnasiematerial kostnadsfritt på utbudet.se

Det finns också att ladda ner via vår Kunskapsbank

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv just ditt favoritställe och inspirera andra resenärer!

Tipsa här