FlixTrain, tåg, Stockholm-Göteborg, hållbart resande

Tyskt budgettåg mellan Stockholm och Göteborg

Ännu en ny privat aktör kommer att driva tågtrafik mellan Stockholm och Göteborg från och med 31 maj, när det tyska bussföretaget FlixBus utökar med FlixTrain. Fokus är låga priser.

Bolaget driver redan tågtrafik i Tyskland men expansionen till Sverige är den första satsningen i utlandet.

– FlixTrains ambition är att göra smart och hållbart resande tillgängligt för alla, oavsett storlek på plånboken. Vi ser därför att FlixTrain fyller ett tomrum på en växande marknad, säger Peter Ahlgren, VD på nordiska FlixBus, i en presskommentar.

En annan fördel som företaget lyfter fram är att kunna erbjuda ett integrerat buss- och tågnätverk, för smidigare bokningar, och även möjlighet att ta med cykel på tåget (upp till fyra platser för cykel som måste bokas i förväg).

Det är bra - men Schyst resande vill se utrymme för fler cyklar ombord! (SJ tillåter cyklar ombord om de är nedmonterade och packade i en cykelväska eller dylikt.)

Och ett samlat bokningssystem som synkar och förenklar för vidare resor med såväl buss som tåg söderut (till Tyskland till exempel) från svenska stationer, hade också varit ett plus.

Res inte hungrig!

Till att börja med kommer det inte att finnas någon servering ombord tåget, däremot erbjuds tillgång till film och ljudböcker, inkluderat i priset.

Det ska även finnas minst fyra rullstolsplatser i samma vagn per avgång.

Tågen kommer enligt planen att ha två till tre avgångar per dag och riktning med stopp i Södertälje, Hallsberg, Skövde eller Falköping.

Sträckan Stockholm-Göteborg lär att ta 3h 25 minuter (det vill säga mitt emellan SJ:s snabbtåg och regionaltåg).

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här