Strand med palmer

Vårens succé förlängs: Schyst resande fortsätter med populär fortbildning för anställda på reseföretag

När Schyst resande arrangerade en utbildning i hållbar turism för anställda inom resebranschen i våras fylldes platserna blixtsnabbt. Det var ett enorm söktryck. Därför erbjuder vi nu kurstillfällen även under hösten 2020.

– Frågor om hållbarhet ligger i tiden, men vi blev ändå positivt överraskade av det stora intresset från branschen. Nu har vi utökat med fler utbildningstillfällen under hösten, säger Helena Myrman som är projektledare för nätverket Schyst resande.

Resebranschen har drabbats hårt under coronapandemin, som är långt ifrån över. Många anställda är ännu korttidspermitterade, varslade eller mellan jobb. Det är ingen tid att slarva bort.

Sju av tio anställda inom privat sektor menar själva att de behöver kompetensutveckling för att vara attraktiva på arbetsmarknaden inom två år, enligt en undersökning från Unionen, som är en av de organisationer som står bakom nätverket Schyst resande.

"När vi börjar resa igen kommer vi med största sannolikhet att fokusera mycket mer på trygghet, säkerhet och hållbarhet än tidigare. Tack Schyst resande för utbildningen!"

En av de som fick plats vid ett av kurstillfällena i våras är Lena Mägiste, VD för resebyrån LM Travel. Så här summerar hon sin upplevelse av kursen:

"När vi börjar resa igen kommer vi med största sannolikhet att fokusera mycket mer på trygghet, säkerhet och hållbarhet än tidigare. Tack Schyst resande för utbildningen!"

Kursen är framtagen i nära dialog med resebranschen och tar upp turismens påverkan på ekonomi, samhälle och miljö. Den går också in på specifika teman som Agenda 2030, klimatkompensation och hur man kan värna om barns rättigheter på resmålen. Deltagare får även tillfälle att reflektera över man på sin arbetsplats kan agera för och kommunicera kring hållbarhet, till exempel genom nudging.

Läs mer om kursen och skynda att boka en plats här!

Fler citat från tidigare kursdeltagare:

"Informativ och givande kurs! Passa på nu när du kanske har lite mer tid än vanligt." (Emelie Vallin)

"Ett väldigt bra tillfälle för oss alla på kontoret att samlas för att sätta oss in i och diskutera dessa frågor." (anonym)

"Viktigt och roligt att träffa branschkollegor och diskutera dessa frågor med dem. Ett bra sätt att få höra mer om hur andra företag jobbar med hållbarhet." (anonym)

"Det var en av de bättre utbildningarna jag någonsin varit på. Det här kommer jag att bära med mig." (anonym)

"Stort TACK för fantastisk kurs! Innehållsmässigt men även utförandet. Helt klart de bäst spenderade timmarna på väldigt lång tid!" (anonym)

Om nätverket Schyst resande

Schyst resande arbetar för hållbar turism och hållbara tjänsteresor. Det är ett samarbete mellan Unionen, Childhood, Fair Action, Hotell- och restaurangfacket, IOGT-NTO-rörelsen, RealStars och Union to Union.

uppmaning

Gå på kurs hos oss!

Schyst resande håller flera utbildningar i hållbar turism, framför allt för resebranschen men även i skolor. Här kan du läsa mer om våra utbildningar.

Till våra utbildningar i hållbar turism!