Webbinarier

Våra webbinarium

Schyst resande arrangerar regelbundet webbinarier, som belyser olika ämnen runt hållbar turism. Här samlar vi våra tidigare sända webbinarier, som du kan titta på i efterhand.

Mänskliga rättigheter

Ny lagstiftning om företags ansvar för mänskliga rättigheter

Maria Sjödin från Fair Action och Henrik Lindholm från ETI - Ethical Trading Initiative Sverige samtalar om den nya lagstiftningen kring företags ansvar för mänskliga rättigheter och hur det påverkar resebranschen?

Hur kan resebranschen ta större ansvar för mänskliga rättigheter?

Vilket ansvar har resebranschen för att säkra mänskliga rättigheter och vad innebär EU nya lagstiftning i frågan? Här får vi lära oss mer om vad FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter innebär för resebranschen. Medverkar gör Matthias Leisinger, konsult med fokus på hållbara affärsmodeller och human rights due diligence och Jara Schreiber, projektledare på Roundtable Human Rights in Tourism – ett nätverk för resebransch och NGOs, med syfte att stödja företag att agera för mänskliga rättigheter.

Barnen och turismen

Hur kan vi minska barns utsatthet i turismens spår?

Är det vettigt att erbjuda resenärer besök på barnhem? Ska man ge pengar till barn som tigger på gatan? De och flera andra besvärliga frågor får vi hjälp av Joel Borgström från Childhood att reda ut under den här timmen, som också tar upp hur resebranschen kan arbeta för att minska barns utsatthet i relation till turism.

Hållbar utveckling i turismnäringen

Hållbarhet - den röda tråden för turismutveckling

Kim Ross har mångårig erfarenhet inom ekoturism och hållbar utveckling. Hon belyser hur hållbarhetsperspektiv kan fungera som verktyg för att turismsektorn ska utvecklas och ger oss här exempel på företag och regioner som lyckats väl. Samtalet hålls på engelska.

Hållbara resdrömmar

Hur kommer vi att resa efter att pandemins? Om det och om hållbara drömresor pratar vi över en kort fredagslunch med Viggo Cavling, chefredaktör för Travel News och Emma Sundh, influerare och författare med hållbarhetsprofil. Medverkar gör även Samantha Smith, chef för Just Transition Centre i Oslo. Moderator, Lisa Blomqvist.

Hållbar turism och Just Transition

Samantha Smith, chef för Just Transition Centre i Oslo intervjuas av Lisa Blomqvist om hållbar turism och just transition under corona pandemin.

uppmaning

Gå på kurs hos oss!

Schyst resande håller flera utbildningar i hållbar turism, framför allt för resebranschen men även i skolor. Här kan du läsa mer om våra utbildningar.

Till våra utbildningar i hållbar turism!