27 tips för ett hållbart resande (2015)

Vilket avtryck lämnar du i de länder du besöker? I denna lilla broschyr får du konkreta tips på vad du kan göra!

Ladda ner

Vi är många som älskar sol, bad och varma kvällar på semestern. Resereklamen lockar med underbara paradisstränder. Men vårt turistande har en baksida som vi oftast inte tänker på.

De många flygresorna, de billiga dryckerna, de gröna golfbanorna och dygnet-runtservicen har ett pris. Det priset behöver sällan du som besöker landet betala. Det gör i stället lokalbefolkningen, med till exempel brist på vatten, dåliga arbetsvillkor, prostitution och exploaterad mark.

Hållbart resande handlar om att människor och miljö ska må bra. Det innebär att hotell- och restaurangägare, flygbolag, researrangörer, myndigheter och besökare måste ta ansvar så att turistorterna inte påverkas negativt av turismen.

Att resa hållbart är att resa för en fin upplevelse samtidigt som lokalbefolkningen respekteras och miljön sparas. Vi vet att det är möjligt med din hjälp!

Ämnen som tas upp

  • Klimatsmart resande
  • Låt inkomsterna från turismen stanna i landet
  • Spara på vatten
  • Agera mot sexhandel

Beställ tipslistan

Broschyren Gör ett schyst avtryck när du reser går att ladda ner genom att klicka på knappen längst upp på sidan. Du kan också beställa den i Unionens webbshop.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här