Tipset kommer från:

Ellika Nyqvist Livchitz

22 oktober 2020

Göra

Typ av upplevelse

Natur
Barnvänligt
Kultur & historia

Italien, Rom

Agriturismo i Sabinerbergen

Är du sugen på att ta tåget till Italien, vandra i din egen takt på turistfria leder i vacker natur och bo hos lokalbefolkningen som serverar närproducerad och supergod mat? Då ska du boka en vandringsresa till Sabinerbergen!

Vandringen går från by till by, där du får bekanta dig med den italienska gästfriheten och den lokala, traditionella kulturen. Du startar i den lilla, medeltida byn Greccio och slutar i Fara Sabina. På slutet besöker du Santa Birgitta klostret i Farfa. Längs vägen bor du i charmiga och vackert belägna Agriturismos där dina värdar bjuder på ekologiska och mycket goda måltider. Den som vill kan lägga på några dagar i den eviga staden (Rom) efter vandringen.

Sabinerbergen kännetecknas av medeltida städer, böljande kullar och ett gammalt, nästan arkaiskt jordbruk med gamla olivlundar. Den orörda regionen i Lazio provinsen ligger mellan Umbriens kullar, Apenninernas högsta toppar och Tiberdalen.

Vandringsvägen återupptäcktes av två idealister som kärleksfullt driver sin egen Agriturismo (som B&B) längs vägen. På herdarnas gamla stigar och vägar går du från en by till nästa, medan ditt bagage transporteras till kommande natts boende med bil. Det vilda och rustika bjuder på mer varierande naturupplevelser än högre belägna och mer frekventerade vandringsregioner.

Läs mer här!

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer