Engagera dig

Var med och sprid kunskapen om hur vi kan resa med större omsorg om människor och miljö! Vi berättar hur.

Till dig som vill engagera dig ideellt

Är du intresserad av hur du kan kombinera ditt engagemang för hållbarhetsfrågor och samtidigt utvecklas som individ? Längtar du efter ett sammanhang där du känner att du gör skillnad på just ditt sätt? Bli ambassadör för hållbart resande hos oss!

Varför bör jag engagera mig i Schyst resande?

Nätverket Schyst resande är en unik aktör som edan 2008 utbildar, granskar och opinionsbildar inom frågor som rör hållbart resande. Våra utbildningar utgör även ett självklart inslag på många gymnasieskolor över hela landet.

Vi arbetar för att du som ideellt engagerad hos oss ska ha möjlighet att själv påverka uttrycket för ditt engagemang och hur du vill driva dina hjärtefrågor inom hållbart resande. Som ambassadör inom nätverket Schyst resande kan du ideellt engagera dig inom följande områden: webb och sociala medier, möten med ungdomar genom workshops samt medverkan vid events och mässor.

Hur går jag tillväga?

För att ha möjlighet att söka till vår årliga ambassadörsutbildning så ska du först ha gått utbildningen Hållbart resande, STEG 1 hos Folkuniversitetet som hålls sex gånger per år i Stockholm, Göteborg och Malmö. Efter avslutad heldagsutbildning kan du ansöka till ambassadörsutbildningen, som hålls hos Folkuniversitetet i Stockholm en gång om året. Schyst resande står för resa tur och retur.

Visste du att….

Som ambassadör hos Schyst resande har du möjlighet att ansöka om ett mindre ekonomiskt bidrag för att göra en film, rapportera på webb och sociala medier från en intressant konferens, anordna en utställning eller medverka vid mässor eller forum.

Vad säger andra ambassadörer?

Sagt om ambassadörsutbildningen:

"I slutet av utbildningen hängde det lappar på väggen som introducerade oss till olika möjliga projekt som vi kunde delta i på ett förvånansvärt konkret och tydligt sätt. Det var en ögonöppnare att det fanns många roliga saker att göra som man inte tänkt på."
"Jag har förstått hur viktigt det är att resa på ett hållbart sätt, att jag vill det och dessutom ska uppmuntra familj och vänner att göra detsamma."
uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer