Gymnasieungdomar med en jordglob i klassrummet

Vår hållbara klassresa

Planerar ni en klassresa? Är ni nyfikna på hur det går till att resa för att ha kul och uppleva och samtidigt se till att göra ett hållbart avtryck? Nu har ni chansen att delta i Schyst resandes tävling Vår hållbara klassresa och vinna ett bidrag till resan.

Hur går tävlingen till?

Ni tävlar genom att berätta hur just ni tänker göra för att genomföra den mest hållbara skolresan. Vi delar ut ett bidrag på 15 000 kr till den klass som presenterar den bästa hållbara resebeskrivningen. Bidraget delas ut två gånger per år.

Vilka kan vara med?

Tävlingen riktar sig till åk 9 och gymnasieklasser i hela Sverige.

Hur kan vi förbereda oss?

Som en del av förberedelserna inför ert tävlingsbidrag rekommenderar vi att ni kontaktar Schyst resande och beställer vår kostnadsfria workshop i hållbart resande för gymnasiet och åk 9.

Se även till att läsa vår gymnasiebroschyr innan workshopen, du kan ladda ned den här eller beställa hos Utbudet.

Deadline

Nästa prisutdelning sker våren 2020 och deadline för tävlingsbidrag är 5 maj. Men ni är välkomna att skicka in er ansökan löpande! Här nedan hittar ni tävlingskitet med instruktioner om hur ni gör.

Vill du veta mer?

Maila till Shari som är samordnare för utbildning och ideell verksamhet på Schyst resande, shari.sabel-strandmark@unionen.se

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här