Gymnasieungdomar med en jordglob i klassrummet

Vår hållbara klassresa

Planerar ni en klassresa? Är ni nyfikna på hur det går till att resa för att ha kul och uppleva och samtidigt se till att göra ett hållbart avtryck? Nu har ni chansen att delta i Schyst resandes tävling Vår hållbara klassresa och vinna ett bidrag till resan.

Hur går tävlingen till?

Ni tävlar genom att berätta hur just ni tänker göra för att genomföra den mest hållbara skolresan. Vi delar ut en vinst på 15 000 kr till den klass som presenterar den bästa hållbara resebeskrivningen. Bidraget på 15000 kr är endast ett bidrag och avser inte att täcka samtliga resekostnader. Kom ihåg att resan alltid ska genomföras inom ca sex månader efter besked om vinst. Bidraget delas ut en gång per år.

Vilka kan vara med?

Tävlingen riktar sig till åk 9 och gymnasieklasser i hela Sverige.

Hur kan vi förbereda oss?

Som en del av förberedelserna inför ert tävlingsbidrag rekommenderar vi att ni läser Schyst resandes läromedel om hållbart resande . Du kan ladda ned den här

Deadline

Nästa prisutdelning sker innan jul 2020 och deadline för tävlingsbidrag är 10 december. Ni är välkomna att skicka in er ansökan löpande under året! Här nedan hittar ni tävlingskitet med instruktioner om hur ni gör.

Vill du veta mer?

Maila till Shari som är samordnare för utbildning och ideell verksamhet på Schyst resande, shari.sabel-strandmark@unionen.se

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här