Introduktion till ambassadörskap

Brinner du för att resa hållbart och vill göra skillnad genom att väcka intresset hos andra? Då är Schyst resandes Introduktion till ambassadörskap något för dig!

På Introduktion till ambassadörskap får du lära dig mer om hur du arrangerar samt medverkar vid en mässa eller hur du planerar en egen kreativ/valfri aktivitet. Du får också koll på din blivande roll som ambassadör. Under introduktionen medverkar en gästföreläsare från någon av Schyst resandes nätverksorganisationer.

Efter avslutad introduktion blir du ambassadör för nätverket Schyst resande och förväntas delta på en eller flera av följande evenemang under vår och höst 2021:

• MR-dagarna • Bokmässan • Valfri aktivitet

mr_dagarna_seminarium_arbetsvillkor_ambassadörer

Miniseminarium på MR-dagarna om arbetsvillkoren i turismindustrin! Ambassadörer Anna Ekdahl och Joakim Söder intervjuar Malin Kjellqvist/Fair Action och Heidi Lampinen från Union to Union Bild: Foto Schyst resande

Vi ber dig att du innan introduktionen sett till att du har tid och möjlighet att medverka vid en eller bägge ovan nämnda mässor. Som ambassadör välkomnas du in i Schyst resandes stora ambassadörsgrupp på Facebook där du kan inspirera och låta dig bli inspirerad av likasinnade.

Ansök till utbildningen genom att göra en "anmälan" på Folkuniversitetets hemsida. Det kommer att göras ett urval av vilka sökande som sedan välkomnas till introduktionen. Som underlag för det behöver du också fylla i Schyst resandes frågeformulär

Schyst resande återkommer sedan med svar om vilka som fått plats i god tid före introduktionen ska hållas.

Introduktionen är kostnadsfri och vi bjuder på fika. Vid avbokningen senare än en vecka före kursstart debiteras en administrativ avgift på 200 kr.

OBS: För att gå ambassadörsutbildningen behöver du ha gått Schyst resandes heldagsutbildning Hållbart resande, steg 1.

Längd och kostnad

Kursen är en halvdag i regel mellan 09.00-12.00 (Schemat kan variera, se kallelse från Folkuniversitetet för mer information.) OBS! Under 2021 kommer vi inte att genomföra någon ambassadörsutbildning.

Vad utbildningen leder till

Efter avslutad utbildning blir du ambassadör för nätverket Schyst resande. Denna utbildning ska ge dig de förutsättningar och kunskaper du behöver för ditt uppdrag. Hur mycket du sedan engagerar dig och på vilket sätt, beror på vad du själv tycker är kul och hur mycket tid du har. Du får även möjlighet att veta mer om de olika organisationerna som ingår i nätverket Schyst resande.

Frågor och svar

Vilka förkunskaper behöver jag ha för att bli ambassadör?

För att gå Introduktion till ambassadörskap behöver du ha gått Schyst resandes heldagsutbildning i hållbar turism STEG 1. Du hittar aktuella utbildningsdagar på www.folkuniversitetet.se - sök på "hållbart resande". OBS! Under 2021 kommer vi inte att genomföra någon introduktion till ambassadörskap.

Vad innebär det att engagera sig ideellt för Schyst resande?

Du anmäler intresse för olika uppdrag eller driver egna projekt. Ideellt engagemang innebär att det inte utgår något arvode. Det finns alltid möjlighet att söka bidrag för de grundläggande kostnader som krävs för att driva igenom ett projekt och medverka vid mässor (resor, material, boende).

mässa_engagemang_hållbart_resande_ambassadör

Full fart på mässa! Ambassadörer Eva Lundgren Stenbom och Joakim Söder svarar på frågor och inleder samtal. Bild: Foto Schyst resande

Sagt om utbildningen

”Ett enkelt sätt att träffa människor för att göra saker ihop.”

Schyst resande-ambassadör

"Positivt bemötande och engagemang."

Deltagare

"Bra föreläsningar, idégiven och motiverande lärare!"

Deltagare

"Introduktionen fick mig att tänka på mina egna resvanor och hur jag kan förändra dessa."

Deltagare

Undrar du något? Fråga mig!

Text

Bild på Shari Sabel Strandmark

Shari Sabel Strandmark

Shari är utbildningssamordnare på Schyst resande

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer