Lär dig mer om hållbart resande

Kom och lär dig mer om hållbart resande och hur du kan leva mer klimatvänligt när Folkuniversitetet och Schyst resande arrangerar Hållbar Gördag. En dag full av workshops, aktiviteter och inspirerande föreläsningar om hur vi kan ställa om till ett mer hållbart liv.

10.00-10.50: Lost in paradise – Joakim Medin

Foto på Joakim Medin

Joakim Medin. Bild: Kristian Borg

Joakim Medin är prisbelönad journalist och författare som är verksam internationellt. Han berättar om sina upplevelser när han arbetade undercover som sexturist i Thailand under arbetet med rapporten Welcome to Sin City och sedermera boken Thailandssvenskarna. Under två månaders tid kartlade Joakim de svenska männens försvar av sexköp, deras kvinnosyn och dystopiska åsikter om Sveriges utveckling. Joakim tar även upp hur många "vanliga" turister hamnar i gråzoner där turistindustri och sexhandel möts och vad alla resenärer kan göra för att motarbeta sexuell exploatering. Vi får en unik inblick i en grävande reporters erfarenheter på en av världens mest populära turistorter.

Anmäl dig här!

http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Miljo-Natur/Hallbar-utveckling/Stockholm/lost-in-paradise/

11.00-11.50: Noll utsläpp men 100% reslust – Evelina Utterdahl

Evelina Utterdahl

Evelina Utterdahl

Evelina Utterdahl är en uppmärksammad influencer med världen som arbetsfält. Genom att inspirera människor att resa hållbart har hon lockat tusentals följare i sina sociala medier. Hållbart resande är möjligt! Följ med Evelina när hon inviger oss i sina knep för att upptäcka fantastiska platser med minsta möjliga klimatavtryck.

Anmäl dig här!

http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Miljo-Natur/Hallbar-utveckling/Stockholm/noll-utslapp-men-100--reslust/

12.00-12.50: Borta bra men hemma bäst – Daniel Skog

Foto på Daniel Skog

Daniel Skog. Bild: STF

Daniel Skog är hållbarhetsansvarig på Svenska Turistföreningen och har arbetat inom miljövetenskap under hela sitt yrkesliv. Han brinner för att Sverige ska upptäckas på ett hållbart och inspirerande sätt. Kom och hör Daniel berätta och få tips och råd om hur du kan skapa dig din egna svemester!

Anmäl dig här!

http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Miljo-Natur/Hallbar-utveckling/Stockholm/borta-bra-men-hemma-bast-med-daniel-skog/

Undrar du något? Fråga mig!

Text

Bild på Shari Sabel-Strandmark

Shari Sabel-Strandmark

Shari är samordnare för utbildningar och ideell verksamhet på Schyst resande.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv ditt favoritställe och inspirera andra!

Tipsa här