Distanskurs i hållbar turism för dig i resebranschen

Funderar du på hur du och ditt reseföretag kan bidra till en positiv utveckling, för människor och miljö? Bygg på din kompetens med en kurs i social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet inom turismen hos Schyst resande! Detta kurstillfälle riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och få idéer att ta med dig tillbaka till jobbet.

Vad utbildningen leder till

Alltfler resenärer efterfrågar medvetna semesteralternativ. Hur kan företag svara på det behovet och förena lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang? Kursen ger en djupare förståelse för turismens påverkan på ekonomi, samhälle och miljö och hur ni kan arbeta med hållbarhet i större skala. Du får också möjlighet att reflektera över hur du och din arbetsplats kan agera för och kommunicera kring hållbarhet. Vi varvar diskussion, övningar och filmvisning. Utbildningen hålls på distans via videokonferensverktyget Zoom.

globala målen

Kursens innehåll

  • Agenda 2030 och de globala målen
  • Socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar utveckling
  • Hållbart företagande
  • Hållbarhetskommunikation och nudging
  • Temafördjupningar: Arbetsvillkor och barnets villkor i turistsektorn, klimat och miljö, flygets påverkan och klimatkompensation, turismens påverkan på det lokala näringslivet, prostitution och sexuell exploatering och turismens alkoholavtryck.

Just nu: Tillfälle att gå kursen online utan kostnad

I dessa tider då många i resebranschen påverkas av ekonomiska svårigheter i Coronaepidemins spår vill vi gärna hjälpa till. Den 17 & 21 april kl 09.00-12.30 erbjuder vi därför vår utbildning gratis på distans via videokonferensverktyget Zoom. Obs! Först till kvarn gäller. Klicka på Boka för att reservera en plats. Lägg märke till att bägge tillfällen är obligatoriska.

Beställ en egen kurs

Du kan även boka en skräddarsydd version av den här kursen för ditt företag. Utbildningen genomförs då hos er eller på Unionens förbundskontor i Stockholm. Kontakta oss för upplägg samt pris. Läs mer här

Undrar du något? Fråga mig!

Text

Bild på Shari Sabel-Strandmark

Shari Sabel-Strandmark

Shari är samordnare för utbildningar och ideell verksamhet på Schyst resande.

uppmaning

Gå på kurs hos oss!

Få inspiration och verktyg på Schyst resandes branschutbildning för reseföretag.

Till kursen