Onlinekurs för dig i resebranschen: Kompetensutveckling inom hållbar turism

Funderar du på hur du och din arbetsplats kan bidra till en positiv utveckling, för människor och miljö? Bygg på din kompetens med en kurs i social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet inom turismen hos Schyst resande! Detta kurstillfälle riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper och få idéer att ta med dig tillbaka till jobbet.

Vad utbildningen leder till

Alltfler resenärer efterfrågar medvetna semesteralternativ. Hur kan företag svara på det behovet och förena lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang? Kursen ger en djupare förståelse för turismens påverkan på ekonomi, samhälle och miljö och hur ni kan arbeta med hållbarhet i större skala. Du får också möjlighet att reflektera över hur du och din arbetsplats kan agera för och kommunicera kring hållbarhet.

Hur kursen är upplagd

Vi varvar föreläsningar, övningar och filmvisning. Utbildningen hålls på distans via videokonferensverktyget Zoom och är uppdelad på två halvdagar, kl 08.30-12.30. Båda tillfällena är obligatoriska. Se listan över höstens möjliga utbildningstillfällen här i spalten till höger.

Ämnen som tas upp

  • Agenda 2030 och de globala målen
  • Social, ekonomisk och ekologisk hållbar utveckling
  • Hållbart företagande
  • Hållbarhetskommunikation och nudging
  • Arbetsvillkor
  • Barnets villkor i turistsektorn
  • Klimat och miljö inklusive flygets påverkan och klimatkompensation
  • Turismens effekter på det lokala näringslivet
  • Prostitution och sexuell exploatering
  • Turismens alkoholavtryck

Just nu: Gå kursen online utan kostnad

I dessa tider då många i resebranschen har det ekonomiskt tufft vill vi gärna hjälpa till. För tillfället erbjuder vi därför utbildningen gratis på distans.

Boka plats

Se kommande tillfällen här intill och boka din plats. Obs! Först till kvarn gäller.

De här kurstillfällena vänder sig endast till yrkesverksamma inom resebranschen och personer som jobbar med turism- och destinationsutveckling. Är du turismlärare och vill gå utbildningen? Då är du välkommen att boka ett eget kurstillfälle gratis till dig och dina elever! Skriv i så fall att det gäller en klass i meddelandefältet när du bokar så kontaktar vi dig om datum.

Ta med hela din arbetsplats på kurs

Du kan även boka en skräddarsydd version av den här kursen för ditt företag. Utbildningen genomförs då hos er eller på Unionens förbundskontor i Stockholm. Läs mer här

Sagt om utbildningen

”Stort TACK för fantastisk kurs! Innehållsmässigt men även utförandet. Helt klart de bäst spenderade timmarna på väldigt lång tid!”

Tidigare deltagare

"Det var en av de bättre utbildningarna jag någonsin varit på. Det här kommer jag att bära med mig."

Tidigare deltagare

"Viktigt och roligt att träffa branschkollegor och diskutera dessa frågor med dem. Ett bra sätt att få höra mer om hur andra företag jobbar med hållbarhet."

Tidigare deltagare

"Ett väldigt bra tillfälle för oss alla på kontoret att samlas för att sätta oss in i och diskutera dessa frågor."

Tidigare deltagare

”Informativ och givande kurs! Passa på nu när du kanske har lite mer tid än vanligt.”

Emelie Vallin

Undrar du något? Fråga mig!

Text

Bild på Shari Sabel Strandmark

Shari Sabel Strandmark

Shari är utbildningssamordnare på Schyst resande

uppmaning

Gå på kurs hos oss!

Schyst resande håller flera utbildningar i hållbar turism, framför allt för resebranschen men även i skolor. Här kan du läsa mer om våra utbildningar.

Till våra utbildningar i hållbar turism!