Kurs i hållbart resande, steg 1

Är du intresserad av hur du kan resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar? Välkommen till Schyst resandes innehållsrika utbildningsdag om att resa hållbart!

Utbildningen riktar sig till...

... Dig som är intresserad av hållbar utveckling och resande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet utan bara vara nyfiken på ämnet.

Vad kursen leder till

Du bygger på dina kunskaper om hållbart resande, turismens utmaningar och företagens ansvar. Du får lära dig vad du kan göra för att påverka och hur du kan agera när du själv reser. Om du är intresserad av att engagera dig i Schyst resande har du efter avslutad utbildning även möjlighet att ansöka till ambassadörsutbildningen – Hållbar turism, steg 2. OBS! Under 2021 hålls ingen Introduktion till ambassadörskap.

Ämnen som tas upp

  • Resandets klimatpåverkan
  • Barns rättigheter
  • Sexuell exploatering och prostitution
  • Arbetsvillkor
  • Det lokala näringslivet
  • Agenda 2030
  • Vattenförbrukning
  • Alkohol och andra droger
  • Community-based tourism och ekoturism

Mer om utbildningen

Kursen hålls under en dag, 09.00-17.00 (schemat kan variera, se kallelse från Folkuniversitetet för mer information). Under utbildningen varvas fakta, diskussion, övningar och filmvisning.

Kursen anordnas tre gånger under våren samt tre gånger under hösten på Folkuniversitetet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Arrangörer är Schyst resande i samarbete med Folkuniversitetet. Håll utkik efter fler datum här och på Folkuniversitetets hemsida!

Samtal mellan kursdeltagare

Hur kan jag göra för att resa mer hållbart nästa gång? Vad är resebranschens ansvar? På Schyst resandes utbildning i hållbart resande får du lära dig hur du kan påverka. Bild: Jessica Segerberg

Frågor och svar

Hålls utbildningen någon annanstans än Stockholm och Malmö?

Nej, för närvarande är det dessa två städer vi håller utbildningar i men lägg märke till att för tillfället är ALLA utbildningstillfällen på distans oberoende var i Sverige Folkuniversitetet ligger.

Sagt om utbildningen

”Det var en ögonöppnare.”

Tidigare deltagare

Undrar du något? Fråga mig!

Text

Bild på Shari Sabel Strandmark

Shari Sabel Strandmark

Shari är utbildningssamordnare på Schyst resande

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer