Heldagsutbildning för turismstuderande

Hur kan den som förbereder sig på en framtid inom turism och hotell påverka branschen i mer hållbar riktning? Vilka utmaningar står turismen inför när kraven på socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar ökar? Vi kommer till er skola och håller vår populära och dynamiska heldagsutbildning i hållbar turism!

Om utbildningen

Turismen står inför en rad avgörande utmaningar när det gäller att skapa morgondagens spännande såväl som avkopplande och hållbara reseupplevelser. Schyst resandes heldagsutbildning i hållbar turism är utformad i samråd med turismbranschen och skolor och förbereder framtidens yrkesverksamma genom praktiskt arbete. Diskussion varvas med filmvisning, övningar, quiz och fakta och eleverna uppmanas att tänka och reflektera kritiskt.

Denna heldagsutbildning är speciellt framtagen för de program som läser inriktning turism, resor och besöksnäring. Vi utbildar gymnasiet, yrkeshögskolor och folkhögskolor.

Vad utbildningen leder till

Turismstuderande får en fördjupad kunskap i hur vårt resande påverkar miljön, samhället och ekonomin och en inblick i vilka krav detta ställer på resebranschen.

Dina elever får fördjupade kunskaper inom följande områden:

  • Resandets klimatpåverkan
  • Arbetsvillkoren i turismindustrin
  • Barns rättigheter
  • Sexuell exploatering och prostitution
  • Effekter på det lokala näringslivet
  • Alkohol och andra droger
  • Agenda 2030
  • Det dyrbara vattnet
  • Community-based tourism och ekoturism
Två elever pratar med varandra

"Vilka möjligheter finns det för mig att arbeta med hållbarhetsfrågor inom turism?" Schyst resandes heldagsutbildning i hållbar turism ger eleverna glimtar av sitt framtida yrkesområde. Bild: Jessica Segerberg

Frågor och svar

Finns det en lärarhandledning för att arbeta vidare med de frågor och ämnen som tas upp i workshopen?

Ja. Det finns en lärarhandledning som ger förslag på hur ni kan arbeta vidare med de olika ämnesområdena. Den innehåller övningar, uppslag till grupparbeten och andra tips. Den kan ni beställa här.

Hur beställer jag Schyst resandes gymnasiebroschyr?

Du som lärare kan beställa läromedlet "Hur kan vi resa hållbart?", kostnadsfritt till hela klassen här i Unionens webbshop Unionens webbshop. Du kan även ladda ner materialet digitalt som pdf här

Utbildningens längd och kostnad

Utbildningen sker under en dag, kl 9-16. Detta kan dock anpassas närmare tillsammans med Schyst resandes utbildare.

Utbildningen är helt kostnadsfri. Skolan står endast för förmiddagsfika (frukt, kaffebröd/smörgås, kaffe, te) samt eftermiddagsfika (frukt, kaffebröd, kaffe, te) och lunch till samtliga elever och instruktören. Vänligen notera att fikapauser och lunch har ett pedagogiskt syfte där utbildaren ges möjlighet att småprata med eleverna under informella omständigheter. Det är därför viktigt att ansvarig lärare inhandlar och planerar för fika och lunch. Om skolan inte har möjlighet att erbjuda eleverna lunch, vänligen kontakta Schyst resandes utbildningssamordnare i god tid innan utbildningen.

Sagt om utbildningen

”Intressant hur man själv kan påverka.”

Turismstuderande

”Jag fick lära mig mer om hållbar utveckling.”

Elev på turismprogrammet

”Mest positivt var att få ta del av något sånt här viktigt. Få lärdom för att kunna påverka utifrån min egen förmåga.”

Deltagare i heldagsutbildningen

Undrar du något? Fråga mig!

Text

Bild på Shari Sabel Strandmark

Shari Sabel Strandmark

Shari är utbildningssamordnare på Schyst resande

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer