Seminarium på bokmässan: Thailandssvensken

Joakim Medin besöker bokmässan i Göteborg för att berätta om sina möten med svenska sexköpare i Thailand. Vilka är de, och vilken världsbild har de? Det här är uppföljningen på Schyst resandes uppmärksammade rapport Welcome to Sin City.

Var och när?

Tid: Söndag kl 12.40

Plats: Globala Torget, H-hallen, bokmässan i Göteborg

På uppdrag av Schyst resande skrev journalisten Joakim Medin rapporten "Welcome to Sin City", om svenska mäns så kallade sexturism. I rapporten försvarar männen sitt beteende på olika sätt, och svenskarnas sexköp placeras i en större kontext där efterfrågan, fattigdom, trafficking och ojämställdhet är förutsättningar för prostitutionen.

I sin nya reportagebok "Thailandssvenskarna" fortsätter Medin wallraffa bland sexköpare och exilsvenskar på populära turistmål som Pattaya och Phuket. På klubbar, mc-träffar och bordeller möter han män som är chockerande frispråkiga. Här tar han temperaturen på både värderingar och stora samhällsfrågor som just nu polariserar Sverige.

Vit man i bar med glas och flaskor framför sig där en thailändsk kvinna serverar alkohol

Bild: Joakim Medin

Medverkande

Malin Roux Johansson från RealStars – en av de organisationer som ingår i nätverket Schyst resande – samtalar med Joakim Medin om resande sexköpare, prostitution, lagstiftning och vanliga turisters normalisering.

Joakim Medin är frilansjournalist, författare och fotograf. Han har tidigare skrivit böckerna Orbánistan (Verbal, 2018) och Kobane (Leopard, 2016).

Om nätverket Schyst resande

Schyst resande arbetar för en grön och rättvis turism och schysta tjänsteresor. Viktiga frågor för nätverket är anständiga arbetsvillkor, folkhälsa, frihet från sexuell exploatering och barns rättigheter.

Undrar du något? Fråga mig!

Text

Bild på Linda Nordby

Linda Nordby

Linda Nordby jobbar med Schyst resandes utbildningar och är antropolog med stort intresse för hållbarhet. Hon har erfarenhet av hållbar turism i Myanmar och Palestina.

uppmaning

Visa vägen till hållbara tjänsteresor

Hur tar du fram en effektiv och användbar resepolicy för hållbara tjänsteresor?

Läs mer