Utbildning i hållbar turism för resebranschen

Hur kan ditt företag ligga i framkant när det gäller hållbarhet? Hur kan ni möta de ökade krav som ställs när det gäller social, miljömässig och ekonomisk hänsyn? Ge ert hållbarhetsarbetet en skjuts med hjälp av denna inspirerande kurs, speciellt utvecklad för företag i turismsektorn.

Om utbildningen

Schyst resandes branschutbildning är unik i sitt slag och framtagen i nära samarbete med rese-och hotellföretag. Den fungerar som ett stöd i ert hållbarhetsarbete, oavsett var ni befinner er i processen.

Under utbildningen varvas diskussion med filmvisning, övningar, quiz och fakta. Ni får möjlighet att analysera och reflektera över hur ni kan agera för större hållbarhet internt och kommunicera detta till era kunder.

Vad utbildningen leder till

Kursen ger fördjupad förståelse för turismens påverkan på ekonomi, samhälle och miljö. Den uppmuntrar ert företag att arbeta med hållbarhet i större skala och ger en inblick i de krav som ställs på rese-och hotellbranschen. Efter avslutad utbildning kommer ni att ha konkreta förslag och underlag för att kunna kommunicera hållbarhet gentemot era resenärer.

Bild på utbildningsdeltagare

Hållbar turism och högkvalitativa reseupplevelser hör ihop! Schyst resandes utbildning i hållbar turism är särskilt framtagen för rese-och hotellbranschen. Bild: Jessica Segerberg

Några av de ämnen som tas upp

  • Community-based tourism och ekoturism
  • Nudging
  • CSR
  • Kommunikation gentemot resenären/hotellgästen
  • Agenda 2030

Utbildningens upplägg

Utbildningen består av två delar som hålls vid två skilda tillfällen.

Tillfälle 1

9.00-12.00: Intropass

Obligatorisk grund. Vi går igenom olika aspekter av hållbarhet, våra tips, Agenda 2030, CSR, kommunikation gentemot resenären/hotellgästen samt nudging.

13.00-16.30: Valfri fördjupning

Här har ni möjlighet att fokusera på de områden som ni är extra nyfikna på och sätta ihop eftermiddagen som ni önskar. Välj mellan följande pass (varje del tar ca 20 min): 1. Klimatpåverkan 1 (grund) 2. Klimatpåverkan 2 (fördjupning) 3. Miljö (Vatten, avfall, energiförbrukning, plast) 3. Barnets villkor 4. Sexuell exploatering och prostitution 5. Arbetsvillkor 6. Lokala näringslivet

Tillfälle 2

Tillsammans med Schyst resandes instruktör kommer ni överens om ett uppföljningstillfälle. Då ses ni återigen med instruktören och redovisar de två åtgärder som ditt företag har vidtagit för att kommunicera hållbarhet gentemot resenärerna. Mötet tar 1-2 timmar och ska ske inom fyra månader efter avslutad utbildning. Ert företag tilldelas ett tryckt diplom som bevis på att ni genomgått utbildningen.

Frågor och svar om utbildningen

Ändras priset beroende på hur många moduler vi väljer?

Nej, ni betalar inte mer om ni vill ha alla moduler.

Får vi en certifiering efter avslutad utbildning?

Ni tilldelas ett tryckt diplom. Det är inte en certifiering utan bara ett intyg på att ni gått kursen. Diplomet är inte avsett för hemsidan eller sociala medier men får gärna hängas upp på kontoret.

Har du frågor om utbildningen?

Text

Bild på Shari Sabel-Strandmark

Shari Sabel-Strandmark

Shari är samordnare för utbildningar och ideell verksamhet på Schyst resande.

uppmaning

Vilket hållbart restips vill du dela med dig av?

Beskriv just ditt favoritställe och inspirera andra resenärer!

Tipsa här